Suomalainen design

Pärjääkö suomalainen desing maailmalla?

Suomalaiset ovat tunnetusti todella nöyrää kansaa, mutta joistain asioista olisi heidänkin oltava ylpeitä. Useilla suomen kansalaisilla ei ole mitään hajua, kuinka hyvin Suomi edustaa itseään maailmalla, paitsi tietenkin jääkiekossa. Suomalainen desing, on nimittäin todella suosittua maailmalla, varsinkin Pohjoismaissa. Suomalainen desing siis pärjää todella hyvin maailmalla, ja siitä pitäisi jokaisen Suomalaisen osata olla ylpeä.

Helsinki Design Capital

Helsinki oli maailman design capital vuonna 2012, mikä toi suomalaiselle designille todella paljon lisää tunnettavuutta. Tuhannet turistit ja design-maailman ammattilaiset virtasivat varsinkin tuona kesänä Helsinkiin katsomaan ja tutustumaan kaupungin tarjontaan. Pakko todeta tämän positiiviset vaikutukset myös muuhunkin kuin Helsingin tunnettavuuteen, kun kymmenet Helsingin yritykset saivat lisää tunnettavuutta ja turistien suosimat aktiviteetit, kuten Helsingin Escape Roomit, tulivat varmasti monelle tutuksi!

Marimekko

Marimekon tuntee varmasti jokainen Suomalainen, mutta se tunnetaan myös maailmalla, ja ihmiset ovat rakastuneet sen rohkeihin ja värikkäisiin kuoseihin. Suosituin markimekon kuosi on unikko-kuvio, ja yksi marimekon kuuluisimmista käyttäjistä oli Jackie Kennedy, joka oli Yhdysvaltojen John F. Kennedyn vaimo. Marimekko on myös tunnettu siitä, että se valmistaa, tuottaa ja myy itse korkealaatuisia vaatteita, asusteita, kodintekstiileitä, kankaita ja laukkuja.

Kalevala

Kalevala, joka on todella suosittua Suomessa, on myös todella suosittua maailmalla, ja varsinkin pohjoismaissa. Ihmiset ovat rakastuneet Kalevala-korujen yksinkertaiseen kauneuteen, joka korostaa Pohjoismaisuutta yksinkertaisuutta. Kalevala-korujen synnyintarina on myös valtaosan asiakkaiden mielestä todella koskettava, ja se nostaa kalevala korujen suosiota ennestään.

Iittala

Iittala on Pohjoismaiden johtava lasi- ja keramiikkatuotemerkki. Iittala tunnetaan ympäri maailman, varsinkin sen toimivasta, käyttökelpoisesta ja aikaa kestävästä muotoilustaan. Iittalan astiat ja lasiesineet ovat myös tunnettuja niiden rohkeista ja innovatiivista muotoilu ratkaisuistaan. Iittalan astiastoja on siis myynnissä joka puolella Pohjoismaita, mutta ne ovat myös todella suosittuja ympäri maailmaakin.

Arabia

Arabia on suomalaisen muotoilun edelläkävijä ja arabia tunnetaan ympäri maailman sen ajattomista ja käytännöllisistä muotoilu ratkaisuistaan. Arabia on myös suosittu suuresti sen muotoilun mahdollistavasta pinottavuudesta, yhdisteltävyydestä sekä monikäyttöisyydestään. Arabian tunnetuimpia astiastoja ovat varsinkin muumi mukit sekä astiastot, ja joidenkin niiden arvo saattaa nousta todella suureksi. Muumi astiat ovat joillekkin keräily esineitä ympäri maailmaa, ja ne ovat todella suosittuja.

Tonfisk desing

Tonfisk desing on tunnettu ympäri maailman ja se on todella suosittua. Tonfisk on noussut kansainväliseen suosioon kunnolla vuonna 2010 Frankfurtissa järjestetyissä messuissa. Tonfisk tunnetaan sen hauskasta ja muodikkaasta tavasta yhdistellä kermiikkaa ja puuta astiastoissa. Tonfiskin astiastoja on myynnissä jopa 40 eri maassa, ja ihmiset ovat ihastuneet Tonfiskin käytännölliseen ja katseen vangitsevaan sekä innovatiiviseen muotoiluun.

Showroom Finland

Showroom Finland on todella suosittu desing merkki maailmalla. Showroom tunnetaan erityisesti sen kauniista seinäelementeistään, mutta showroom valmistaa ja muotoilee myös erilaisia kodin sisustuselementtejä. Showroom Finland on myös palkittu vuonna 2008, arvostetulla Desing Plus-palkinnolla, ja sen ansiosta showroom on saanut paljon huomiota kansainvälisesti. Showroomin seinäelementtejä on nähty myös ympäri maailmaa erilaisissa muotoilu näyttelyissä, ja kriitikot sekä muut ovat ylistäneet niiden kauneutta.

Saima Desing

Saima Desing tunnetaan myös kansainvälisesti. Saima Desing suunnittelee ja valmistaa kauniita klassikko parketteja. Saima Desing palkittiin vuonna 2009 arvostetulla red hot desing- palkinolla. Saima Desingin muotoilu perustuu Aino ja Alvar Aallon sekä Tapio Wirkkalan värisuunnitteluihin.