Osto-opas: Löydä puhelimeesi parhaat suojakuoret

Puhelimen suojakuoret kannattaa tilata netistä. Netissä on kaikista laajin valikoima, joten löydät juuri sinun puhelimeesi sopivat kuoret – esimerkiksi Huawei P30 Pro -kuoret. Kuorien väri- ja kuosivalikoimalla ei tunnu olevan mitään rajaa. Edustettuina ovat kaikki maailman värit ja kaikki mahdolliset kuosit aina possuista papaijoihin. Halusitpa humoristisia, hillityn tyylikkäitä tai mahdollisimman huomaamattomia suojakuoria, ovat ne vain muutaman klikkauksen päässä. 

Jos olet ensimmäistä kertaa ostamassa suojakuoria puhelimeesi, lue tämä artikkeli, niin tiedät millaiset kuoret sinulle sopivat, ja mitä pitää ottaa huomioon puhelimen suojakuoria ostaessa.

Suojalasi, suojakuori vaiko suojakotelo?

Kallis puhelin kannattaa suojata iskuilta, naarmuilta ja putoamiselta. Vaikka ajattelisi, että osaa kohdella puhelinta hellävaraisesti eikä pudottele sitä kivilattialle, vahinkoja voi sattua. Näyttö saattaa naarmuuntua ihan vain taskussa tai käsilaukussa ollessaan. Puhelimet ovat tänä päivänä hyvin arvokkaita – esimerkiksi Huawei P30 Pro maksaa noin 800 euroa, ja vielä uudemmat ja kalliimmat mallit jopa yli 1100 euroa. Vaikka puhelimesta hajoaisi vain näyttö (mikä on hyvin tyypillistä), saattaa pelkkä näytön vaihtaminen maksaa noin puolet uuden puhelimen hinnasta. 

Älypuhelimen iso näyttö kannattaa ehdottomasti suojata suojalasilla. Suojalasi maksaa noin kympin, mutta sen ansiota et joudu maksamaan satasia uudesta näytöstä, jos puhelin joskus putoaa pöydältä tai taskusta. Suojalaseja myydään jokaiselle markkinoilla olevalle mallille, joten löydät aina lasin, mikä ei peitä kameraa tai muita puhelimen etupuolella olevia elementtejä.

On makuasia, valitseeko puhelimen muuksi suojaksi suojakuoren vaiko suojakotelon. Suojakotelossa on se hyvä puoli, että se suojaa takaosan lisäksi myös puhelimen etuosan ja sivut. Suojakotelossa saattaa olla pari taskua kirjasto-, bussi- ja luottokortille, jolloin se toimii myös lompakkona. Huono puoli on se, että jos puhelimesi hukkuu tai jos se varastetaan, menetät kaiken samalla kertaa. Suojakotelo myös tekee puhelimesta isomman ja painavamman, eikä se ehkä mahdukaan taskuun – lisäksi joudut aina avaamaan kotelon nähdäksesi, oletko saanut pikaviestejä tai kuinka paljon on aikaa seuraavan bussin lähtöön. Tosin on olemassa kurkistusaukollisia suojakoteloita.

Suojakuori suojaa puhelimen takaosaa ja parantaa pitoa. Suojakuoret ovat suojakoteloita edullisempia, joten niitä voi ostaa useita kerralla – näin voit vaihdella kuorta vaikka päivän asun tai mielentilan mukaan. Suojakuori ei kasvata puhelimen kokoa tai painoa juuri ollenkaan, mutta se antaa kallisarvoista suojaa uudelle tai vanhemmalle älypuhelimellesi.

Millainen suojakuori sopii minulle?

Suojakuoria valmistetaan puusta, nahasta, silikonista ja muovista. Nahkainen tai tekonahkainen suojakuori sopii tyylitietoiselle. Silikoniset suojakuoret venyvät, joten ne on helppo ottaa pois ja vaihtaa. Mikään ei korvaa silikonisten suojakuorien pitoa – puhelin pysyy niiden ansiosta hyvin kädessä. Läpinäkyvät silikonikuoret jättävät puhelimen alkuperäisen värin ja designin kaikkien ihailtavaksi, kun taas pinkit, siniset tai vaikka kukkakuvioiset silikonikuoret kääntävät pään. Myös muovisissa suojakuorissa on varaa valita. Varsinkin nuoret rakastavat persoonallisia suojakuoria, joilla älypuhelimesta tulee juuri heidän näköisensä. Jos markkinoilta ei löydy sopivia suojakuoria, sellaiset voi teettää vaikka ottamastaan maisema- tai eläinkuvasta.

Suojakuoren valinta pohjautuu pitkälti makuasioihin. Mikäli kaipaat ennen kaikkea hyvää pitoa, valitse silikonikuoret – jos taas haluat vedenkestävän puhelimen, hanki erikoiskuoret, joiden avulla puhelin ei mene pilalle, vaikka se kastuisi. Erikoiskuoret ovat kalliita, mutta ne tekevät puhelimesta vedenkestävän ja/tai iskunkestävän.

Mitä pitää ottaa huomioon tilatessa suojakuoret netistä?

Tilaa netistä

Puhelimen suojakuoret voi tilata netistä halvalla ja helposti, ovathan verkkokaupat auki 24/7. Kun tilaat suojakuoret kotimaisista verkkokaupoista, ei tarvitse pelätä tuoteväärennöksiä, ja voit palauttaa tai vaihtaa kuoret tarvittaessa. Muista kuitenkin se, että joudut maksamaan postimaksut – ellet löydä kampanjaa, mikä lupaa ilmaisen toimituksen. 

Mikään ei estä tilaamasta suojakuoria ulkomailtakaan. Ulkomailta tilatessa on suurempi todennäköisyys törmätä tuoteväärennöksiin. Merkkikuorista joutuu maksamaan – jos joku myy kalliin muotitalon kuoria parilla eurolla, ei kyseessä taida olla aito tuote.

Tullimaksut ja verot eivät nouse esteeksi EU:n ulkopuoleltakaan kuoria tilatessa. Voi tilata verovapaasti ja ilman tullimaksuja tavaroita, joiden arvo on alle 22 euroa. Jos kuoret maksavat 21 euroa ja postikulut 5 euroa, ei paketti jää tulliin. Ebaystä ostaessa tavaran laatu tai palautusmahdollisuus voi tosin olla kyseenalainen.