Mitä hankkia tuliaisiksi ulkomailta?

Näitä kauniita esineitä voit hankkia Espanjasta vaikka tuliaisiksi

Monet ihmiset haluavat ulkomaanmatkaltaan tuoda kotia jonkin muiston matkalta. Samoin halutaan muistaa myös niitä läheisiä, jotka eivät ole olleet mukana matkalla. Matkamuisto on usein tällainen esine. Espanjasta näitä löytyy paljon käsityönä tehtyinä ja jotain joka liittyy itse Espanjaan.

Hyödyllisiä esineitä Espanjasta tuotavaksi

Matkamuisto esine on useimmiten jotain järjetöntä, jota kukaan ei tarvitse oikeasti. Näin ei tarvitse aina olla vaan Espanjasta löytyy paljon esineitä, joita kannattaa tuoda kotiin itselle ja jopa tuliaiseksi. Kannattaa myös kysellä, jos löytyy tuttavia, jotka ovat hankkineet Espanjassa myydyn asunnon, ja ovat tulossa vierailemaan Suomeen, jos heidän olisi mahdollista tuoda näitä esineitä.

Kauniit viuhkat, kitarat ja kastanjetit

Espanjalainen flamenco-kitara
Flamenco-kitara voi olla musiikkiharrastajan unelmatuliainen

Espanjassa on paljon Flamencotanssijoita. He käyttävä kauniita Flamencomekkoja ja esityksessä on usein mukana kauniita viuhkoja. Tällaisia viuhkoja tuodaankin paljon matkamuistona. Viuhka on kaunis tuliainen, mutta samalla myös käytännöllinen. Jos on kuuma ilma tai jossain kuumassa tilassa, sillä voi viilentää omaa oloa. Viuhkan saa kuljetettua helposti mukana, koska sen saa kasaan. Kukapa ei tällaista kaunista ja samalla käytännöllistä tuliaista haluaisi. Suomessa niitä näkee harvemmin edes myynnissä.

Flamencoa tanssitaan usein siten, että joku säestää sitä kitaraa soittaen. Tällainen Flamenco-kitara on hyvä tuliainen ja sopii tietynlaisten kotien koriste-esineeksikin. Niissä on usein hienoja maalauksia kyljessä. Myös kastanjetteja käytetään Flamencoa tanssiessa. Niitä pidetään kummassakin kädessä ja niillä saadaan tuotettua ääntä. Niitä tehdään myös pelkästään matkamuistoiksi. Matkamuistokastanjeteissa on usein hienoja maalauksia kyljessä, kuten Flamenco-kitarassakin.

Kaunista taidetta ja käsitöitä kuuluisan taiteilijan innoittamana

Pablo Picasso oli espanjalainen kuvataiteilija. Hänen töihinsä liittyviä tuotteita myydään Espanjassa paljon. Hän oli taidemaalari, mutta hän teki myös grafiikkaa, keramiikkaesineitä sekä veistoksia. Näiden kopiot ovat suosittuja ja hienoja tuomisia kotiin. Käsitöitä myydään Espanjassa paljon ja ne ovat kauniita monien mielestä ja hyvä tuliainen ainakin itselle, jos pitää niistä. Taidetta näkee Espanjassa liittyen moneen muuhunkin asiaan. Jopa viinipullo on voitu muotoilla hienosti ja siihen on maalattu hienoja kuvioita. Samoin löytyy hienoja oliiviöljypulloja ja maustepaketteja.

Keramiikkaa Espanjasta
Esimerkiksi keramiikka voi olla hyvä idea tuliaiseksi

Ne järjettömät tuomiset joita kaikki eivät pidä kauniina

Sitten on niitä esineitä, joita tuodaan Espanjasta kotiin ja tuliaisiksi. Näitä ei juuri kukaan oikeasti halua ainakaan tuliaiseksi, koska silloin ei esineellä ole sitä tunnearvoa ja se ei tuo mieleen tehtyä reissua. Vaikka esine olisi kuinka kaunis niin on sattumaan että sopisi juuri tietyn ihmisen kotiin ja sisustukseen.

Tällaiset esineet ovat usein varustettu Espanjan tai tietyn kaupungin nimellä ja kuvilla. Ne voivat olla mukeja, kyniä, magneetteja ja muita astioita ja koristeita. Moni kerää magneetteja eri matkakohteista, joten sellaisella tapauksessa magneetti on hyvä ostos. Astiat menevät helposti rikki ja ei kannata niitä turhaan kuljettaa matkalaukun mukana. Matkamuistomukia ei juuri kukaan oikeasti halua. Kynä on kulutustavaraa ja jos se on sellainen, jota voi oikeasti käyttää kirjoittamiseen tai piirtämiseen niin se sopii hyvin tuomiseksi Espanjasta.

Espanjassa myydään kauniita esineitä. Sellaista ei yleensä kannatta tuoda kuin itselle, jos ei ole ihan varma että joku muukin sellaisen haluaa kotona. Kaunis esine voi olla jotain Flamencotanssiin liittyvää tai käsityönä tehty tuote. Nämä ovat sellaisia, joita ei Suomesta saa ja on kannattavaa tuoda niitä Espanjasta asti Suomeen. Espanjassa myydään myös paljon sellaisien esineitä, joita myydään monissa muissakin maissa. Näissä on vain Espanjaan liittyviä asioita kuvattu muista maista poiketen. Jos nämä ovat omasta mielestä kauniita niin niitä voi toki hankkia. Tuliaisena jollekin muulle ne voivat olla vain rasite.