Millaista muotia lapsille löytyy tänä päivänä?

Lasten muoti on maailmalla todella suosittu juttu. Useat eri kuosit näkyvät kaikille lapsille suunnatuissa tuotteissa niin vaatteista aina unipusseihin. Tässä artikkelissa käymme hieman läpi suosituimpia kuoseja vuonna 2016.

Lasten vaatteita
Lapsille löytyy todella paljon eri kuoseja ja vaatteita

Perhoset

Monet vaatemerkit ovat alkaneet käyttää perhosia printeissään vaatteissa. Tytöt ja miksei pojatkin rakastavat näitä vaatteita. Perhosprinttejä käytetään paidoissa, mekoissa ja jopa housuissa. Vaatteet saattavat olla myös täytetty perhosilla tai niiden silueteilla tai pieni perhonen saattaa koristella paitaa hieman. Perhoset ja niiden siluetit ovat siis suosiossa tänä vuonna ja näitä vaatteita on saatavilla lähes kaikista lasten vaateliikkeistä.

Trooppiset vaatteet

Olki hatut ja palmu printeillä tehdyt vaatteet valloittavat myös tänä vuonna. Näitä vaatteita nähtiin hieman jo vuonna 2015, mutta nyt vaatemerkit ovat innostuneet näistä kuvioista. Vaatteissa nähdään myös printtejä trooppisista eläimistä sekä kasveista. Trooppiseen vaatetukseen kuuluvat myös olki/bambu hatut sekä muissa asusteissa esimerkiksi kengissä, pohjallinen on koristeltu bambu narulla. Varsinkin viidakko aiheiset eläimet sekä kasvillisuus on päässyt kukoistamaan lasten vaatteissa ja erityisesti poikien osastoilla.

Kukkaset

Kukkais printit valloittavat lasten vaateosastot tänä kesänä. Kukkasia näkyy vaatteissa hieman yksinkertaisempana versiona ja myös todella värikkäinä ja näyttävinä kuvioina. Kukkasia näkyy myös kengissä, ja muissa asusteissa. Kukkasia tullaan siis näkemään paljon tänä vuonna. Kukkasia näkee myös erilaisina applikaatioina vaatteissa, ja asusteissa. Hauskoja kukkais teeman käyttötapoja on nähty myös esimerkiksi aurinkolaseissa, kun kehykset on muotoiltu kukkaisen muotoon.

Mustaa ja valkoista

Lasten muotiin on tullut myös mustat, valkoiset, harmaat ja graafiset vaatteet. Yksinkertaiset värit ja kuviot ovat nyt lapsien mieleen. Varsinkin paidat jotka ovat mustia, valkoisia tai harmaita ja niissä on yksinkertaisella fontilla jokin teksti, on lyönyt itsensä läpi lapsien muotiin. Myös sarjakuvamaiset printit ja sloganit ovat suosittuja. Sloganit ovat mottoja tai tunnuslauseita, ja ne on printattu joko paitoihin tai esimerkiksi päähineisiin. Sloganeita nähtiin jo vuonna 2015, ja niitä on nähty paljon aikaisemminkin, mutta nyt ne ovat suositumpia kuin koskaan. Pyöreät ja yleensä mustat tai tummat aurinkolasit usein viimeistelevät tämän tyylin hyvin.

Pastelli

Pastellin sekä karkkien väriset vaatteet ovat rantautuneet lasten suureen suosioon. Pastellin ja karkkien värisiä vaatteita on kaikenlaisia, ja usein niiden printteinä on suloisia ja hempeitä kuvia esimerkiksi poneista jotka jäljittelevät My Little Ponyja. Pastellin ja karkkien värisiä vaatteita sekä asusteita on nyt tarjolla tytöille että pojille, ja lapset ovat ihastuneet väreihin. Myös sateenkaaren väreihin somistettuja vaatteita tullaan näkemään todella paljon, ja sateenkaaren värit ovat myös muodissa nuorilla ja aikuisillakin.

Tyttömäisyys

Tyttöjen muoti
Varsinkin tytöt haluavat käyttää hienoja vaatteita jo lapsena

Lasten ja varsinkin tyttöjen muodissa korostu tänä vuonna suuresti tyttömäisyys. Erilaiset kauniit mekot, hameet ja paidat ovat hillityn värisiä ja ne on koristeltu röyhelöillä ja sievillä pienillä yksityiskohdilla. Tyttömäisyys jatkuu myös esimerkiksi kenkiin ja pikku laukkuihin ja pitsiä sekä röyhelöä tullaan näkemään tänä vuonna paljon. Myös pienet hillityt kuviot korostavat tätä muoti ilmiötä vaatteissa.