Kuinka odottava äiti voi pukeutua muodikkaasti?

Kuinka odottava äiti voi pukeutua muodikkaasti?

Vaikka raskaana turvottaa ja lopulta maha on niin iso, ettei mahdu enää omiin vaatteisiin, voi silti koko raskauden ajan pukeutua muodikkaasti. Tähän löytyy monenlaisia keinoja. Voi pukeutua vaatteisiin, jotka on tarkoitettu raskaana oleville tai sitten sellaisiin muotivaatteisiin, joihin mahtuu ison mahan kanssakin. Jotta vaatteet näyttävät päällä hyvältä, kannattaa muistaa myös että hiukset ja meikki tekevät myöskin ihmeitä. Jos näyttää kalpealta ja hiukset huonokuntoiselta, ei muotivaate saa näyttämään raskaana olevaa hyvältä.

Äitiysvaatteet

Jos haluaa päästä helpoimmalla, niin kannattaa ostaa vaatteita, jotka on tarkoitettu odottavalle äideille. Näissä on otettu huomioon suuri ja kasvava maha. Monilla vaateketjuilla on omat mallistot tätä varten ja varsin muodikkaita ovatkin. Vaatteita löytyy niin arkeen kuin juhliinkin.

Jos pitää äitiysfarkuista niin sellaisia löytyy monenlaisia versioita. Niissä on vyötäröllä joko korkea ja venyvä resori mahaa varten tai kuminauha kummallakin sivulla. Farkkujen kanssa näyttää muodikkaalta vaikkapa paitapusero päällä.

Puseroitakin löytyy monelta muotitalolta juuri raskausmahaa varten. Puseroissa voi olla mahan kohdalla suurempi kohta, johon maha mahtuu tai sitten ne voivat lähteä levenemään rintojen alta. Monissa puseroissa on myös muodikas joustava rypytys selässä tai edessä.

Tuleva äiti voi olla muodikas myös kotona. Odottajille löytyy yöpaitoja ja kotiasuja. Mutta kotona tietysti on tärkeintä että saa pukeutua mahdollisimman rennosti, koska odottaminen ei ole mitään helppoa. Tällöin riittää usein että kotivaate on kevyt ja ei paina mistään kohdasta.

Sitten kun lähteen ihmisten ilmoille ja haluaa olla muodikas niin saattaa joutua tinkimään siitä että vaate olisi samalla muodikas ja tuntuu hyvältä päällä. Varsinkin jos haluaa pitää housuja. Raskausajan housut ovat kyllä paremman tuntoiset jalassa kuin normaalihousut, mutta varsinkin farkut eivät ole se kevein vaihtoehto.

Jos haluaa pukeutua muodikkaasti, mutta siten että on paras mahdollinen olo vaatteet päällä, niin hameet ovat tähän se paras vaihtoehto. Hame ei purista varsinkaan mahan kohdalta ja jos pakarat ovat turvonneet, niin hame ei paina niitäkään.

Normaalit muotivaatteet, jotka sopivat raskaana olevallekin

Jos ei halua ostaa sellaisia vaatteita, joita ei voi käyttää raskauden jälkeen, on myös paljon vaatteita joita voi käyttää sekä raskaana että sen jälkeen. Varsinkin A-malliset hameet ovat tällaisia. Isot ja väljät paidat ovat nyt muotia, joten ne mahtuvat isomahaisellekin päälle. Jos haluaa pitää vähän tiukempiakin paitoja, mutta ne ison mahan takia nousevat liian ylös niin voidaan käyttää masutuubia. Masutuubi on venyvä tuubi, jolla saa lisäpituutta puseroille ja paidoille. Niitä löytyy monen värisenä ja varmasti omiin paitoihinkin sopivia värejä.

Cheap Maternity Clothes from Maternity Wear Brisbane on Vimeo.

Jos kuitenkin jossain vaiheessa on pakko ostaa myös raskausvaatteita, niin kannattaa ostaa sellaisia, joita voi hyödyntää myös raskauden jälkeen. Tällaisia ovat imetysvaatteet. Imetyspuserot ovat muodikkaita ja niihin on piilotettu aukko, jonka kautta lapsen saa syötettyä. Näin voi näyttää muodikkaalta myös imetysaikana, jolloin ei mielellään käytä vaatteita, joiden kanssa imetyksen aloittaminen on työlästä ja vaikeaa.

Muista asusteiden tärkeys

Asusteet ovat tärkeä osa muodikasta pukeutumista. Tämä kannattaa muistaa myös raskaana, jos haluaa näyttää muodikkaalta. Tähän käy tietysti samat asusteet kuin aina ennenkin. On olemassa myös koruja, jotka on suunniteltu raskaana oleville. Osa kaulakoruista on sellaisia, että ne helisevät mahan päällä ja rauhoittavat tällä äänellä mahassa olevaa vauvaa. Nyörit ovat usein sellaisia, että niitä voi lyhentää ja pidentää tarpeen mukaan.