Kuinka esitellä uutuustuotteet videoiden avulla?

Lehtimainokset, niin nähty. Tv-mainokset, katsooko joku muka telkkaria vielä? Radio-mainokset, kuuntelen mieluummin kanavia, joissa ei mainoksia kuulu eikä näy.

Tervetuloa maailmaan 2.0, jossa videotuotanto alkaa olla nykypäivää. Vielä tosin ehkä hieman varovaisesti, mutta suurimmat yritykset ovat ottaneet videot omikseen, ja pakkohan se on, jos haluaa pysyä niinkuin mukana. Videotuotannon ei tarvitse olla kovin kallista, ja jo pienellä budjetilla pääsee liikkeelle. Se on muuten ihme, miten ihmismieli osaakin ajatella, etät joku olisi kovin kallista, vaikka todellisuus siitä on kaukana. Ehkä sanana videotuotanto kuulostaa niin hienolta, ja jo pelkästä sanasta video tulee mieleen hollywood? Siitä se saattaa johtua.

Kuvattu mainos
Kuvatut mainokset ovat halutuimpia

Tosiasia on kuitenkin se, että videotuontantoa tekevät yritykset pystyvät tekemään sinulle mainosvideoita ihan sillä budjetilla, jonka heille annat. Okei, 50 eurolla et taida sitä mainosvideoita ihan saada, mutta puhutaan sadoista euroista, ei välttämättä tuhansista. Toki isot firmat osaavat laskuttaa tuhansia, mutta riippuu ihan lopputuloksesta, ja videon kestosta.

Nykyisin ehkä hieman yllättävät videot voivat olla niitä parhaita. Kuka jaksaa katsoa pitkää mainosvideoita, jossa ei ole mitään järkeä? Joita muuten näkee siellä telkkarissa ihan tarpeeksi. Nimeä mainitsematta näitä mainoksia ovat mm. hampaiden terveyteen liittyvät mainokset, kenenkään nimeä kuitenkaan mainitsematta. Mitäs mieltä olet muuten myös nimeltä mainitsemattoman firman mainoksista, jotka mainostavat matkapuhelinliittymiä? Näissä mainoksissa on stoori, eli tarina, ja tarinankerrontaahan me kaipaamme. Sitä hyvälaatuista, viiden tähden elokuvan – tyyppistä tarinan kerrontaa, josta voimme kaikenlisäksi tunnistaa itsemme. Hei! Tämähän kertoo minusta! Olenpas minä komea! Saan kuulua tähän yhteisöön! Mainokset ovat ikäänkuin peili itsestämme, varsinkin ne hyvät mainokset.

Mainoksista näkee hyvin helposti, kun on tehty yksi mainosalan perisynneistä, eli kun ollaan yritetty liikaa. Sekään ei ole hyvä. Kauheeta, kun kuulostaa muuten vaikealta. Sitähän se on. Kannattaa ehdottomasti palkata tähän ammattilainen.

Kun haluat esitellä uutuustuotteita videomainonnan avulla, on tässä sinulle pikaopas videoiden tekemiseen, tai enneminkin niin, mitä tulee ottaa huomioon, kun ennenkuin lähdet mitään tekemään. Ensimmäinen on tietenkinKohdeyleisön määrittäminen. Niinkin vaikea asia. Ja se muuten on. Mutta, perusteista lähtien – onko tuote suunnattu naisille vai miehille? Onko tuote enemmän nuorten vai vanhempien miesten tai naisten tuote?
Ala miettimään, mitä kohderyhmäsi tekee, mitä he harrastavat, kuinka he liikkuvat ja puhuvat. Kun saat kohderyhmän mahdollisimman tarkaksi, on tästä hyvä lähteä liikkeelle.
Otetaanpa esimerkiksi vaate, jonka haluat tuoda markkinoille. Perus keikistelevät mallit taitaa olla jo aika nähtyjä, joten miksi et miettisi jotakin muuta? Kuten vaikkaapina! Ota apina malliksi. Apina täyttää useat em. kriteerit, kuten sen, että siihen täytyy voida samaistua. Myös huumori toimii. Joten käytä huumoria. Pistä se apina syömään sitä banaania, eikun omenaa, koska tässä piti olla jotakin yllättävää, sinun uutustuote päällä, eli vaate. Sitten se apina vaatii, että omenasta pitää kuoria se kuori, koska sillä menee hampaat jos sitä ei kuorita. Miksi se näin tekee? Koska se apina on tosi cool, ja se voi tehdä niin, koska sillä on sun vaate päällä. Sitten kaikki katsojat miettii, että ”vau! Mäkin yleensä kuorin omenat, enkä edes tykkää banaaneista, vitsi mäkin olisin tosi cool, jos mulla olisi tuo paita! .

Videomainoksen teko
Usein mainoksien tekemisessä on mukana ammattilaisia

Näin se menee parhaassa tapauksessa. Kuten huomaat, helppoa ja halpaa! Ei tartteta muutakuin apina ja omena ja se tuote. Parhaassa tapauksessa voit lainata ystävääsi esittämään sitä apinaa, sekin käy hyvin, koska niitähän riittää.

Pähkinänkuoressa – tee tutkimustyötä ennenkuin lähdet tekemään yhtään mitään. Hyvää mainosta ei tuosta noin vaan tehdä, ellei ole luonnonlahjakkuus, kuten minä (hehehhee), tai ne mainostoimiston tyypit, siitä niille maksetaan. Mieti, mitkä ovat ne oikeat komponentit, joilla saadaan hyvä mainos kasaan. Vaikka palkkaisitkin ammattilaisen tekemään hienon videon sinulle, ei mikään estä sinua kertomasta heille, minkälaisia ideoita olet jo valmiiksi miettinyt, ainakin annat vähän osviittaa. Mainostoimisto joko rakastuu sun ideaan, tai he tyrmäävät sen täysin. Näin helppoa se on!