Kodin ulkonäkö

Kotisi ulkonäkö kertoo sinusta paljon

Koteja löytyy täynnä romua ja toinen ääripää on koti, jossa ei ole juuri mitään tavaroita. On olemassa myös monia tyylejä sisustaa kotia. Kaikki nämä kertovat kodin asukkaista jotain. Miesten ja naisten sisutustyyli on usein hyvin erilaista. Naiset haluavat kotiinsa paljon sisustusesineitä ja tyynyjä, mutta miehet pitävät yksinkertaisemmasta tyylistä.

Siisti koti vai sekainen koti? Kertovatko ne jotain asukkaasta?

Koti voi olla siisti tai sitten tavarat ovat sikin sokin pitkin lattioita. Kodeissa voi olla paljon tavaraa tai sitten hyvin niukasti. Ovatko nämä ääripäät eri luonteiden mukaisia? On tutkittu että yleensä jos kodissa paljon tavaraa niin asukas on jonkinlainen hamstraaja, joka on samalla aika epäjärjestelmällinen. Tämä voi tarkoittaa yllättäen myös sitä että asukas voi kärsiä masennuksesta, kun ei jaksa hävittää ylimääräistä roinaa pois eikä välitä vaikka kotona näyttää liian tavaran takia epäsiistiltä.

Toinen ääripää on sellainen jonka kodin pitää olla koko ajan siisti ja kaikilla tavaroilla on oma paikka ja yleensä niitä on aika niukasti. Tällaiset henkilöt ovat usein liian pikkutarkkoja ja yrittävät parantaa ahdistuneisuutta sillä että kotona aina kaikki paikallaan. Tällainen käyttäytyminen viittaa myös siihen että asukas on jonkinlainen kontrollifriikki.

Kun koti on yleensä melko siisti ja siellä ei ole liikaa eikä liian vähän tavaraa, niin siellä yleensä asuu onnellinen asukas. Sellaisessa kodissa on hyvä rentoutua ja romukasat eivät osu silmään ja aiheuta stressiä siitä että ne pitäisi hävittää tai siivota pois.

Asukas voi olla luonteeltaan myös menevä tyyppi ja ei ole juurikaan kotona. Kun ei viihdy kotona niin silloin harvoin tulee hankittua sinne paljoa tavaraa, mutta silloin voi olla että niitä vähiäkään tavaroita ei ehdi järjestellä. Menevän tyypin kotona voisi siis luulla että on vähän roinaa, mutta ei kovin siistiä.

Pihallakin on merkitystä

Siisti kotipiha
Siisti piha kertoo yleensä myös talon sisätilan siisteydestä

Myös kotipihallasi on suuri merkitys siihen, mitä ihmiset ajattelevat sinusta. Ei pelkästään siellä lojuvilla romuilla, vaan myös jos pihaltasi löytyy esimerkiksi epäesteettisiä puita. Nämä kannattaa kaataa ja poistattaa kannot kokonaan pyytämällä kantojyrsintä-ammattilaisen apua. Ja tämän lisäksi myös pitää yleisesti huolta kotipihastasi.

Mitä sisustuksen eri tyylisuunnat kertovat asukkaan luonteesta?

Romanttinen sisustus

Romanttinen sisustus viittaa romanttiseen ihmiseen. Tällainen sisustus on pastellivärejä ja kukkakuoseja. Tällainen tyyli sopii mm. maalaistaloihin. Tyylin ääripäähän kuuluvat myös röyhelöt ja pinkit värit. Tällaisen sisustuksen luo yleensä nainen, joten asuuko tällaisessa talossa miestä? Moni mies ei ainakaan pidä liiasta pinkistä ja ruusuista kodin sisustuksessa.

Moderni tyyli

Moderni tyyli on ainakin useamman miehen makuun. Se on kotoisa, yksinkertainen ja samalla vähän hienostunut. Puhtaat linjat tyylissä ovat raikkaita ja tekee kotonaolon mukavaksi. Kukapa ei viihtyisi tällaisessa? Asukas on siis mukavuudenhaluinen ja tasapainoinen. Kun kotona on mukava olla ja siellä tulee rauhallinen olo, niin tällaisen kodin asukas varmaankin viihtyy paljon kotona ja tykkää rauhallisuudesta. On tutkittu että tallainen ihminen arvostaa avointa tilaa ja minimaalisia yksityiskohtia.

Modernia sisustusta
Yksinkertaiset kalusteet ovat osa modernia sisustusta

Klassinen tyyli

Klassinen tyyli on myös rauhallinen sekä hillitty. Sisutus tehdään sävy sävyyn, mutta ei liian jäykästi vaan aika kodikkaasti. Asukas on yleensä aika rauhallinen ja ei kokeile kovin helposti uusia juttuja. Klassiseen tyyliin kuuluu se että on paljon eri sisutusesineitä ja ruokapöytä katetaan täyteen niin että siinä on kynttilöitä, serviettejä ja paljon astioita. Klassinen tyyli voi liittyä osittain myös romanttiseen tyyliin ja sitä harrastavat myös useimmiten naiset.

Teollinen tyyli

Teollinen tyyli on puuta ja metallia yhdistettynä vanhoihin ja rosoisiin tavaroihin. Teollinen tyyli on myös hyvin teknistä ja huonekaluja ostetaan yleensä käytettyinä. Sisutuksessa ei käytetä välttämättä ollenkaan verhoja eikä muita tekstiilejä. Tällaisesta kodista voi puuttua kokonaan ovien kynnykset ja lattia voi olla kaikkialla samanlainen. Asukas vaikuttaisi pitävän luonnosta ja sen suojelemisesta, koska kaikkea ei osteta uutena. Teollinen tyyli on myös aika uskaliasta ja poikkeaa paljon muista tyyleistä. Asukas on siis aika rohkea.