Näistä paikoista löydät isoja farkkuja miehille

Farkut kaupassa

Isoille miehille on piinallisen tuttua, että kun yrittää ostaa farkut, isot koot eivät kuulu valikoimaan. Moni mies ostaa arkivaatteensa halpahalleista, automarketeista ja tavarataloista. Vaatteiden osto hoituu siinä samalla kun moottoriöljyn, kahvimaidon ja vaippojenkin. Puku on asia, mihin panostetaan, ja se saatetaan käydä ostamassa miesten pukuihin erikoistuneesta liikkeestä, ellei sitä sitten teetä mittojensa mukaista pukua räätälillä. Farkut ovat kuitenkin arkivaatteiden aatelia, oikeat jokapaikan pöksyt, mitkä ovat jalassa tutut ja turvalliset. Viistaskufarkuilla käydään töissä ja baarissa. Ne laitetaan jalkaan, kun mennään tyttöystävän kanssa leffaan tai lasten kanssa leikkipuistoon. Siisteimmät ja uusimmat farkut sopivat konttorille ja kokouksiin, kun taas vähän virttyneemmät ja kulahtaneemmat farkut ovat niitä, mitkä jalassa korjataan autoa ja maalataan mökin seinää. Voi kuitenkin mennä hetki, ennen kuin farkut virttyvät – ne ovat kulutusta kestämään suunnitellut työhousut, mitkä voi pestä lukuisia kertoja pesukoneessa.

Tyypillinen suomalainen mies ei lähde koko päiväksi vaateostoksille. Jos kotikylässä ei ole vaatekauppoja, vaatteiden osto on hyvin satunnaista. Verkkokaupat tuovat onneksi suurimpien vaatekauppojen annin myös syrjäkylillä asuvien miesten ja naisten ulottuville. Verkkokaupat ovat etenkin isokokoisten miesten pelastus. Halpahallien ja automarkettien verkkareiden ja T-paitojen kokovalikoima tuppaa pysähtymään kokoon XXXL. Edes kaikissa miestenvaateliikkeissä ei ole kokoja 4XL tai 5XL. Tyylikkäistä miestenvaatteita on likipitäen mahdotonta löytää, jos oma vaatekoko on 6XL–8XL. Entäs sitten farkut – muutamissa vaateliikkeissä käymisen jälkeen voi alkaa tuntua, ettei farkkuja edes valmisteta isompina kuin W40!

Onneksi on olemassa kotimaisia ja ulkomaisia verkkokauppoja, joista voi vähän kookkaampikin mies löytää hyvin istuvat, laadukkaat ja kestävät farkkuhousut. Kannattaa suosia suomalaisia verkkokauppoja, koska niissä on palautusoikeus siltä varalta, että farkut eivät vastanneetkaan odotuksia. Suomalaisissa verkkokaupoissa on myös suomenkielinen asiakaspalvelu siltä varalta, että tuote tai tilaaminen herättää joitain kysymyksiä. Tuotteet on kuitenkin yleisesti ottaen hyvin esitelty tuotesivulla. Pesuohjeetkin käyvät ilmi viimeistään farkkujen saumassa olevasta pesulapusta.

Motley Denim

Motleydenim logoMotley Denim on erikoistunut isokokoisten miesten laadukkaisiin vaatteisiin. Motley Denim tarjoaa suuren valikoiman myös kaikista isompikokoisia farkkuja. Löydät Motley Denimin valikoimasta farkkuja koissa W40–W70, ja L30, L32 ja L34. Suurimmat farkut ovat W70 L30. Farkut ovat hyvännäköisiä, ja joukossa on nimekkäitä merkkejä, kuten ETO Jeans, D555 ja Duke. Muita huippumerkkejä, joiden farkkuja Motley Denim myy, ovat esimerkiksi Mish Mahs Jeans, Knockout Jeans, Ed Baxter London ja Kam Jeans. Edellä mainitut merkit tunnetaan siitä, että ne nimenomaan suunnittelevat farkkuja isoille miehille, eivätkä vain tarjoa suurempia kokoja hoikemmille miehille suunnitelluista malleista. Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Farkkumaailman trendi on viime vuosina ollut pillilahje, mikä ei pue läheskään kaikkia vartalotyyppejä. Motley Denimiltä löydät onneksi trendikkäitä ja istuvia farkkuja ja monia erilaisia tyylejä. Mish Mashin cowboy-tyyli viehättää toista, K.O. Jeansin kivipesut toista.

Muita isojen miesten farkkujen verkkokauppoja

Zalandon logoEsimerkiksi vaateliike Zalandon valikoimissa on farkkuja myös isoille miehille. Kannattaa katsastaa myös Dressmannin tarjonta – suurin koko on W58 L32. Laajempaa valikoimaa ja nimenomaan isoille miehille suunnattua palvelua tarjoaa ruotsalaisen Motley Denimin ohella myös Mr. Big. Mr. Big on vuonna 1995 perustettu kotimainen vaateliikeketju, jonka tavoitteena on tarjota laatuvaatteita niin pitkille kuin isoillekin suomalaisille miehille. Mr. Bigin valikoimassa W58 L34 näyttäisi olevan suurin farkkukoko. Myös hinnoissa on suuri ero. Mr. Bigin isokokoiset farkut maksavat noin 130 euroa, kun Motley Denim tarjoaa isoimpia kokojaan suurin piirtein 70 euroon.

Big Oliver myy isokokoisia vaatteita sekä naisille että miehille. Sen tarjoamat Kam Jeansin farkut ovat Suomen suurimmat – W70 L32! Hintaakin on maltilliset noin 60 euroa. Big Oliver on suomalainen perheyritys, joka myy vain isoja kokoja; sen tavoite onkin tarjota Suomen suurimmat vaatteet niin arkeen kuin juhlaan. Valikoimassa on eurooppalaisia laatubrändejä ja nimekkeitä vaatevalmistajia. Kam Jeansin ohella löytyy D555:n, Espionagen ja esimerkiksi Northin farkkuja. Big Oliver lähtee siitä, ettei isonkaan vaatteen tarvitse olla tylsä tai löysä. Käyttömukavuus, hyvännäköisyys, istuvuus ja laatu voivat kulkea kaikki käsikynkkää.