Auton koristelu

Millä eri tavoin voit koristella autoasi?

Autoja ei yleensä juurikaan koristella itse. Jotkut kuitenkin haluavat autoonsa koristuksia sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle. Kaupoista löytyy tätä varten monenlaisia koristeita. Tällaisia myyvät esimerkiksi Biltema Kärkkäinen ja Motonet. Autoa voi koristella myös maalaamalla tai maalauttamalla autoon koristeita sekä liimaamalla tarroja auton ulkopuolelle.

Bilteman autokoristeet

Biltemassa myydään autoon monenlaisia sisustustavaroita. Vaihdekepin nupin voi vaihtaa hienompaa versioon tai vaikka asentaa hain evää muistuttavan koristeantennin. Kaupasta löytyy myös monenlaisia tarroja, joilla voi koristella auton ulkoa ja sisältä sekä auton ikkunoita ja peilejä. Auton polkimetkin voi vaihtaa urheilullisemman näköisiin sekä auton matot koristeellisempiin. Myös vaihdetangon voi vaihtaa tylsän mustan ja tumman sijaan värikkäämpään.

Auton matoksi voi valita Biltemasta vaikka itämaisen maton näköisen automaton. Tällainen matto on toiselta puolelta kumia, jotta sitä voisi käyttää autossa. Istuinpäällisetkin voivat olla koristeellisemmat kuin autoissa on vakiona.

Kaiken autossa välttämättä tarvittavan tarvikkeen lisäksi, Biltemasta saa koriste-esineitä autoon. Tällaisia ovat mm. koristenopat ja koristeruuvit. sekä adventtikynttelikkö Myös pölykapselit voi vaihtaa koristeellisempiin malleihin. Ratinkin voi halutessaan vaihtaa tai laittaa ratin päälle jonkin koristeelisemman suojan.

Yksi suosittu koriste autossa on hieno ilmanraikastin. Näistä ehkä tunnetuin on Wunderbaum eli kuusen mallinen raikastin, jota löytyy monessa värissä. Bilteman nettikaupassa ei ainakaan ole niitä myynnissä, mutta monenlaisia muita raikastimia mm. kengän, kukan ja nyrkkeilyhanskojen mallisia.

Kärkkäinen on monipuolinen tavaratalo, jossa on myös autotarvikkeita

Myös Kärkkäiseltä saa autoon kaikenlaista ja myös auton koristeluun liittyviä asioita. Erikoisuutena sieltä löytyy monenlaisia ja värisiä kierroslukumittareita autoon. Samoin sieltä saa vedenlämpömittareita ja öljypainemittareita. Myös karvanopat ja Wunderbaum löytyvät listalta. Kuten Biltema niin Kärkkäinenkin myy monenlaisia tarroja auton koristelua varten. Sieltä löytyy mm. Homer Simpson, Hai, Suomi ym. tarroja. Myös vaihdekepin nupin, auton matot ja ratinsuojan saa Kärkkäiseltä.

Motonet on täynnä autoiluun tarkoitettua tavaraa

Motonet on autoilevan ihmisen tavaratalo, joten sieltäkin saa tietysti paljon koristeita autoa varten. Wunderbaumeja löytyy monen värisenä ja tuoksuisena. Sen lisäksi löytyy monia muita hienoja raikastimia mm. FC Barcelonan logolla varustettuja. Samalla logolla saa myös aurinkosuojia sekä rullaverhona että imukupeilla sekä istuinsuojia. Kaupasta saa myös erilaisia automattosarjoja, mutta ne eivät ole kovin koristeellisia vaan tummia ja huomaamattomia. Motonetin nettikaupassa on erikoisen paljon erilaisia raikastimia mm. jouluisia aiheita, hajupurnukoita, auton vanteen mallisia sekä kukkia ja kenkiä.

Haluatko isompia muutoksia?

Jos haluat selvempiä ja näkyvämpiä muutoksia autosi ulkonäköön, kannattaa silloin unohtaa pienet koristeet. Muuttamalla auton ulko-olemusta olennaisesti saadaan varmasti näkyviä ja yleensä myös varsin miellyttäviä ratkaisuja aikaiseksi. Tällaisia keinoja ovat esimerkiksi eri alustasarjojen asentamiset tai auton madallus.

Mistä löytyy jotain todella erikoisia koristeita autoon?

Kaikissa näissä edellä mainituissa kaupoissa on aika samankaltaisia koristuksia autoon. Jos haluaa löytää jotain erikoisempaa, niin niitä pitää etsiä muualta. Ainakin Mulletoi.com on tunnettu siitä että sieltä saa kaikenlaista tutusta poikkeavaa ja myös autoon tarkoitettuja koristuksia. Yksi tällainen on kojelautaan laitettava koira, joka heiluessa nyökyttelee. Toinen hauska idea on autoripset, jotka laitetaan auton etuvaloihin kiinni. Ne näyttävä siltä kuin auton valot olisivat auton silmät, joilla on ripset. Kaupasta saa myös autoon tarkoitetun kahvinkeittimen, joka saa virtaa auton tupakansytyttimestä. Kaupasta löytyy todella rohkean värisiä ratinsuojia ja ne perinteiset karvanopat. Jos siis haluaa jotain todella erikoista, niin Mulletoi.com on hyvä ostospaikka sitä varten.

Omaa autoa voi toki koristella monella muullakin tavalla ja niiden ei pidä olla juuri autoon tarkoitettuja. Auton koristelussa kannattaa kuitenkin muistaa että koristelu ei saa häiritä autolla ajamista. Monesti näkee että esimerkiksi karvanopat on laitettu tuulilasiin kiinni mutta siinä ne eivät ole oikeassa paikassa vaan häiritsevät ajamista.